Zeleninový Tarte Tatin
25-02-2025Dokonalá kombinácia batátov, póru a mrkvi na karameli


Celkový čas:
50 min
Príprava:
20 min
Pečenie:
30 min
Recept vhodný pre titánovú panvicu
Ingrediencie (4 porcie):
2 stonky póru
4 batáty
1 mrkva
10 ks ružičkový kel
5 strúčikov cesnaku
20 g čerstvého tymiánu
30 g cukru
30 g masla
125 g čerstvého kozieho syra
Soľ & korenie
1 balenie lístkového cesta
Postup:
Titánovú panvicu v tomto recepte využijete na prípravu karamelu aj ako formu na pečenie.
1. Predhrejte rúru na 180 °C.
2. Pór nakrájajte na kúsky široké 2 cm. Batáty ošúpte a nakrájajte na rovnako veľké kúsky. Cesnak nahrubo nasekajte, tymián otrhajte zo stoniek.
3. V panvici pripravte karamel – cukor na strednej teplote nechajte roztopiť, až kým nezíska zlatohnedú farbu. Postupne primiešajte maslo, kým sa úplne nerozpustí a nevznikne hustá hmota. Dávajte pozor, aby sa karamel nespálil. Odstavte z tepla.
4. Na karamel v panvici rovnomerne rozložte pripravenú zeleninu. Medzi kúsky pridajte cesnak, lístky tymiánu a kúsky čerstvého kozieho syra. Dochuťte soľou a korením. Nakoniec všetko prikryte lístkovým cestom a jemne ho pritlačte.
5. Panvicu vložte do predhriatej rúry a pečte 30 minút pri 180 °C.
6. Po upečení opatrne vyklopte tarte tatin na veľký tanier a servírujte teplé.
Dobrú chuť!

