Dokonalá kombinácia batátov, póru a mrkvi na karameli

Vyvážená kombinácia karamelizovanej zeleniny, kozieho syra a chrumkavého lístkového cesta. Toto originálne jedlo inšpirované francúzskou kuchyňou poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči a je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú netradičné, ale zároveň zdravé a výživné pokrmy.

Celkový čas:
50 min

Príprava:
20 min

Pečenie:
30 min

Recept vhodný pre titánovú panvicu

Ingrediencie (4 porcie):

2 stonky póru

4 batáty

1 mrkva

10 ks ružičkový kel

5 strúčikov cesnaku

20 g čerstvého tymiánu

30 g cukru

30 g masla

125 g čerstvého kozieho syra

Soľ & korenie

1 balenie lístkového cesta

Postup:

Titánovú panvicu v tomto recepte využijete na prípravu karamelu aj ako formu na pečenie.

1. Predhrejte rúru na 180 °C.

2. Pór nakrájajte na kúsky široké 2 cm. Batáty ošúpte a nakrájajte na rovnako veľké kúsky. Cesnak nahrubo nasekajte, tymián otrhajte zo stoniek.

3. V panvici pripravte karamel – cukor na strednej teplote nechajte roztopiť, až kým nezíska zlatohnedú farbu. Postupne primiešajte maslo, kým sa úplne nerozpustí a nevznikne hustá hmota. Dávajte pozor, aby sa karamel nespálil. Odstavte z tepla.

4. Na karamel v panvici rovnomerne rozložte pripravenú zeleninu. Medzi kúsky pridajte cesnak, lístky tymiánu a kúsky čerstvého kozieho syra. Dochuťte soľou a korením. Nakoniec všetko prikryte lístkovým cestom a jemne ho pritlačte.

5. Panvicu vložte do predhriatej rúry a pečte 30 minút pri 180 °C.

6. Po upečení opatrne vyklopte tarte tatin na veľký tanier a servírujte teplé.

Dobrú chuť!