Fazuľová miso miska s dusenou brokolicou a volským okom
25-02-2025Rýchla, zdravá a plná chuti


Celkový čas:
35 min
Príprava:
25 min
Pečenie:
10 min
Recept vhodný pre titánovú kolekciu

Ingrediencie (4 porcie):
200 g červených fazúľ
250 g šampiňónov
400 g brokolice
4 stonky jarnej cibuľky
2 strúčiky cesnaku
čerstvý zázvor
4 PL miso pasty
45 ml sójovej omáčky
30 ml medu
4 vajcia
čili paprička
2 PL opečenej cibuľky
čerstvý koriander
olej
Postup:
1. Príprava fazule
Fazuľu dôkladne prepláchnite a namočte ju do studenej vody na 8 hodín.
Po namočení ju sceďte, opláchnite a dajte variť do titánového hrnca tak, aby bola úplne ponorená. Varte do mäkka.
2. Príprava zeleniny
Šampiňóny očistite a prekrojte na polovice.
Brokolicu umyte, osušte a odrežte drevnaté konce.
Jarnú cibuľku nakrájajte na kolieska.
Cesnak ošúpte a nastrúhajte najemno.
Zázvor ošúpte – jednu polovicu nastrúhajte a druhú nakrájajte na tenké prúžky.
3. Príprava miso omáčky
V malej miske zmiešajte:
• miso pastu
• sójovú omáčku
• nastrúhaný cesnak
• nastrúhaný zázvor
• med
Vymiešajte do hladkej omáčky.
4. Dusenie brokolice
Do hrnca s vriacou vodou vložte brokolicu a blanžírujte 8 minút.
5. Dokončenie jedla
Rozohrejte titánovú panvicu s trochou oleja.
Opečte šampiňóny cca 4-5 minút, aby získali farbu.
Pridajte jarnú cibuľku a restujte ešte 2 minúty.
Pridajte uvarenú fazuľu, zalejte miso omáčkou a premiešajte.
Rozdeľte do mís na servírovanie.
6. Servírovanie
Na titánovej panvici pripravte volské oká, pokojne aj bez kvapky oleja.
Do každej misky pridajte vajce a brokolicu.
Posypte čili, koriandrom, opečenou cibuľkou a nakrájaným zázvorom.
Dobrú chuť!

