Rýchla, zdravá a plná chuti

Inšpirovaná tradičnou japonskou kuchyňou, obohatená o obľúbené lokálne ingrediencie. V recepte sa stretáva bohatá umami chuť miso omáčky s lahodnou textúrou fazule a jemnosťou dusenej brokolice, ktorú dokonale dopĺňa volské oko. Rýchla, zdravá a plná chuti – ideálna voľba pre tých, ktorí hľadajú netradičný, no vyvážený pokrm.

Celkový čas:
35 min

Príprava:
25 min

Pečenie:
10 min

Recept vhodný pre titánovú kolekciu

Ingrediencie (4 porcie):

200 g červených fazúľ

250 g šampiňónov

400 g brokolice

4 stonky jarnej cibuľky

2 strúčiky cesnaku

čerstvý zázvor

4 PL miso pasty

45 ml sójovej omáčky

30 ml medu

4 vajcia

čili paprička

2 PL opečenej cibuľky

čerstvý koriander

olej

Postup:

1. Príprava fazule
Fazuľu dôkladne prepláchnite a namočte ju do studenej vody na 8 hodín.
Po namočení ju sceďte, opláchnite a dajte variť do titánového hrnca tak, aby bola úplne ponorená. Varte do mäkka.

2. Príprava zeleniny
Šampiňóny očistite a prekrojte na polovice.
Brokolicu umyte, osušte a odrežte drevnaté konce.
Jarnú cibuľku nakrájajte na kolieska.
Cesnak ošúpte a nastrúhajte najemno.
Zázvor ošúpte – jednu polovicu nastrúhajte a druhú nakrájajte na tenké prúžky.

3. Príprava miso omáčky
V malej miske zmiešajte:
• miso pastu
• sójovú omáčku
• nastrúhaný cesnak
• nastrúhaný zázvor
• med
Vymiešajte do hladkej omáčky.

4. Dusenie brokolice
Do hrnca s vriacou vodou vložte brokolicu a blanžírujte 8 minút.

5. Dokončenie jedla
Rozohrejte titánovú panvicu s trochou oleja.
Opečte šampiňóny cca 4-5 minút, aby získali farbu.
Pridajte jarnú cibuľku a restujte ešte 2 minúty.
Pridajte uvarenú fazuľu, zalejte miso omáčkou a premiešajte.
Rozdeľte do mís na servírovanie.

6. Servírovanie
Na titánovej panvici pripravte volské oká, pokojne aj bez kvapky oleja.
Do každej misky pridajte vajce a brokolicu.
Posypte čili, koriandrom, opečenou cibuľkou a nakrájaným zázvorom.

Dobrú chuť!