Recept od foodbloggerky @svatavacoolinarka

banner

Redaktorka Forbes Cooking a autorka 6 kuchárskych kníh vyskúšala našu novú kolekciu panvíc Saturn Terra, v ktorej pripravila úžasné kuracie steaky. Vyskúšajte jej recept a vychutnajte si steaky s orzom na obed, alebo večeru.

Svatava Vašková foto

,,Varenie ma baví aj živí, a preto si vyberám naozaj kvalitné kuchynské náradie a pomôcky. A ak sú zároveň krásne a trendy, o to lepšie!“

Svatava Vašková foto

,,Varenie ma baví aj živí, a preto si vyberám naozaj kvalitné kuchynské náradie a pomôcky. A ak sú zároveň krásne a trendy, o to lepšie!“

panvica saturn terra s jedlom
Čo sa týka funkčnosti, musím na jednotku ohodnotiť panvicu zo série Saturn Terra Lunasol s titánovým povrchom. Skvele vedie teplo, je naozaj veľká a všetko sa na nej pripravuje dokonale rovnomerne. + fotka panvica saturn terra
Čo sa týka funkčnosti, musím na jednotku ohodnotiť panvicu zo série Saturn Terra Lunasol s titánovým povrchom. Skvele vedie teplo, je naozaj veľká a všetko sa na nej pripravuje dokonale rovnomerne. + fotka panvica saturn terra
panvica saturn terra s kuchynským nožom lunasol premium
panvica saturn terra s kuchynským nožom lunasol premium
kuchynský nož lunasol premium
Kuchynský nôž
Lunasol Premium

Doska na krájanie velka teak gaya wooden
Doska na krájanie veľká Teak
35.6 x 27.9 x 1.9 cm GAYA Wooden

kuracie steaky s orzom spenatom a susenymi paradajkami

Celkový čas:

do 60 min

Jedlo:

obed/večera

Porcie:

4

Autor:

Svatava „Coolinařka“ Vašková

Ingrediencie :

4 vykostené kuracie stehná s kožou

soľ

korenie

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1+1 lyžica masla

5 sušených paradajok v oleji

100 ml bieleho vína

200 g orza (cestovinová ryža)

200 ml kuracieho vývaru

100 ml smotany na šľahanie

60 g čerstvého baby špenátu

Postup:

1. Príprava mäsa

Vykostené kuracie stehná s kožou osoľte a okoreňte, prípadne ich môžete vopred naložiť do obľúbenej marinády.
Na panvici rozohrejte jednu lyžicu masla a trochu oleja zo sušených paradajok, potom na nej prudko opečte kuracie stehná.
Keď je mäso z oboch strán opečené dozlatista, premiestnite ho na plech a dopečte v rúre.

2. Príprava krémového orza

Do panvice s výpekom pridajte lyžicu masla a na ňom opražte najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
Keď zosklovitejú, pridajte nasekané sušené paradajky a prilejte biele víno, ktoré nechajte asi tri minúty odpariť.
Potom pridajte orzo (cestovinovú ryžu), premiešajte a varte pod pokrievkou do zmäknutia, pričom podľa potreby prilejte trochu vývaru.

3. Dokončenie jedla

Následne do zmesi nalejte smotanu a povarte ďalšie dve minúty.
Nakoniec do panvice pridajte listy špenátu a nechajte ich len jemne zvädnúť.
Upečené mäso nakrájajte a prehrejte v panvici.

príbor queen

Foto: Svatava Vašková, Coolinářka