Kuracie steaky s orzom, špenátom a sušenými paradajkami
24-03-2025Recept od foodbloggerky @svatavacoolinarka



,,Varenie ma baví aj živí, a preto si vyberám naozaj kvalitné kuchynské náradie a pomôcky. A ak sú zároveň krásne a trendy, o to lepšie!“


,,Varenie ma baví aj živí, a preto si vyberám naozaj kvalitné kuchynské náradie a pomôcky. A ak sú zároveň krásne a trendy, o to lepšie!“




Celkový čas:
do 60 min
Jedlo:
obed/večera
Porcie:
4
Autor:
Svatava „Coolinařka“ Vašková
Ingrediencie :
4 vykostené kuracie stehná s kožou
soľ
korenie
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1+1 lyžica masla
5 sušených paradajok v oleji
100 ml bieleho vína
200 g orza (cestovinová ryža)
200 ml kuracieho vývaru
100 ml smotany na šľahanie
60 g čerstvého baby špenátu
Postup:
1. Príprava mäsa
Vykostené kuracie stehná s kožou osoľte a okoreňte, prípadne ich môžete vopred naložiť do obľúbenej marinády.
Na panvici rozohrejte jednu lyžicu masla a trochu oleja zo sušených paradajok, potom na nej prudko opečte kuracie stehná.
Keď je mäso z oboch strán opečené dozlatista, premiestnite ho na plech a dopečte v rúre.
2. Príprava krémového orza
Do panvice s výpekom pridajte lyžicu masla a na ňom opražte najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
Keď zosklovitejú, pridajte nasekané sušené paradajky a prilejte biele víno, ktoré nechajte asi tri minúty odpariť.
Potom pridajte orzo (cestovinovú ryžu), premiešajte a varte pod pokrievkou do zmäknutia, pričom podľa potreby prilejte trochu vývaru.
3. Dokončenie jedla
Následne do zmesi nalejte smotanu a povarte ďalšie dve minúty.
Nakoniec do panvice pridajte listy špenátu a nechajte ich len jemne zvädnúť.
Upečené mäso nakrájajte a prehrejte v panvici.
Foto: Svatava Vašková, Coolinářka