Recept od foodbloggerky @svatavacoolinarka

banner

Krehké vyprážané pečivo si zamilujete nielen počas Veľkej noci. @Svatavacoolinarka oživila tento osvedčený recept a fánky naservírovala na našej limitovanej kolekcii Bone China porcelánu. Vyskúšajte ho a vytvorte si doma dokonalú jarnú atmosféru.

Svatava Vašková foto

„Pravý porcelán by mal byť tenký a jemne priesvitný. A presne taká je jarná kolekcia od Sola Switzerland. Vďaka nežnému jarnému vzoru dodá veľkonočnému prestieraniu krásnu atmosféru a nechá vyniknúť všetky jarné špeciality.“

Svatava Vašková foto

„Pravý porcelán by mal byť tenký a jemne priesvitný. A presne taká je jarná kolekcia od Sola Switzerland. Vďaka nežnému jarnému vzoru dodá veľkonočnému prestieraniu krásnu atmosféru a nechá vyniknúť všetky jarné špeciality.“

Servírovací tanier oválny
Bunny 26 cm
Premium Platinum Line Easter

Miska na cereálie
Primrose 10 cm
Premium Platinum Line Easter

Kávový set
2 ks
Premium Platinum Line Easter

Darčekový set so srdiečkom
6 ks ružovo-zlatý
Love Cutlery

tradičné fánky

Čas prípravy:

1h 20 min

Jedlo:

Dezert

Autor:

Svatava Vašková

Ingrediencie :

cca 220 g hladkej múky

30 g kryštálového cukru

2 žĺtky

40 g masla

2 lyžice kyslej smotany

1 lyžica rumu

olej na vyprážanie

práškový cukor + vanilkový cukor na obalenie

malinová omáčka alebo džem na podávanie

1. Príprava cesta

Hladkú múku, kryštálový cukor a nakrájané maslo spracujte na sypkú zmes podobnú posýpke (drobenke). Potom pridajte žĺtky, kyslú smotanu a rum. Rukami vypracujte lepivé, pružné cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a dajte na 30 minút odležať do chladničky.

2. Vrstvenie cesta

Po odležaní cesto vyberte a na pomúčenej doske ho vyvaľkajte na tenký plát. Preložte ho viackrát a znovu ho rozvaľkajte. Tento postup zopakujte celkovo trikrát – pri smažení cesto krásne „zlístkuje“. Cesto opäť zabaľte do fólie a nechajte ešte ďalších 30 minút v chladničke.

3. Tvarovanie a smaženie

Potom cesto rozdeľte na dve časti a každú z nich znova rozvaľkajte. Ostrým nožom vykrojte obdĺžniky s rezmi v strede. Smažte ich v panvici Saturn Terra s dostatočným množstvom rozohriateho oleja dozlatista z oboch strán.

4. Podávanie

Hotové fánky nechajte chvíľu odkvapkať na papierovej utierke a ešte teplé obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru (vanilkový môžete nahradiť škoricou). Fánky podávajte s malinovou omáčkou, džemom a šálkou skvelej kávy.

Foto: Svatava Vašková, Coolinářka