DOPRAVA ZADARMO NAD 50 €

Letné miešané drinky: 8 chutných a jednoduchých receptov, ktoré si môžete pripraviť sami

08.07.2022

V štýlových pohároch Lunasol na stopke

Letné miešané drinky: 8 chutných a jednoduchých receptov, ktoré si môžete pripraviť sami

Na leto sa zatiaľ nemôžeme sťažovať. Je naozaj horúco a jediné, čo sa vám chce, je ležať na ležadle a dúfať v malý závan vetra. Úplne perfektné bude, keď vám vaša milovaná osoba prinesie vychladený drink.


Videorecepty
na štýlové miešané drinky


Sorrento Sparkle

Sorrento Sparkle

v citrónovom objatí

Hugo

Hugo

bazové osvieženie

Prince of Wales

Prince of Wales

explózia nečakaných chutí

Mimosa

Mimosa

pikantný budíček

Aperol Spritz

Aperol Spritz

oranžový symbol leta

Campari Tocco Rosso

Campari Tocco Rosso

zmyselná chuť

Bellini

Bellini

talianska klasika

Prosecco Royal

Prosecco Royal

kráľovská párty



Nič proti pivu a vínu, ale v týchto teplotách potrebujete nápoj s kockou ľadu. Profesionálni barmani pre vás pripravili osem rôznych receptov na letné nápoje, ku ktorým potrebujete len málo ingrediencií a sú vhodné aj pre začiatočníkov. V súlade s heslom – čím jednoduchšie, tým lepšie. Ide o 4 klasické a 4 novinky, ktoré prekvapia vás aj vašich hostí. V našich krásnych pohároch ukážu drinky najlepšie a sľubujú dokonalý chuťový zážitok. Cestu k baru tak môžete vynechať a nohy si stále nechať vyložené na záhradnom ležadle alebo v hojdacej sieti. Hlavne: „Ice, Ice Baby“, pretože letný drink sa musí podávať ľadovo studený. Na zdravie a cincin!





Sorrento Sparkle

v citrónovom objatí


Ten správny dovolenkový náboj má miešaný nápoj Sorrento Sparkle. Jeho chuť vás zavedie priamo na slnečné pobrežie Talianska.
Na prípravu je úplne jednoduchý, preto ho budete stíhať namiešať všetkým vašim hosťom na záhradnej párty.


INGREDIENCIE

3 cl ľadového Limoncella *
10 cl šumivého vína
3 maliny na ozdobu
bio citrón
ľad

ODPORÚČAME POHÁR
Optima Line Lunasol 660 ml Optima Line Lunasol 660 ml

POSTUP
Do vínového pohára nalejeme postupne Limoncello a šumivé víno. Doplníme ľadom. Jemne premiešame lyžicou a ozdobíme malinami. Z umytého citróna odkrojíme kúsok kôry vo veľkosti mince, rýchlym twistom nad pohárom z nej vytlačíme vonné esenciálne oleje. Bohatá citrusová aróma sa tak dostane na povrch drinku a zvýrazní jeho vôňu. Vložíme do drinku a podávame.

* Limoncello patrí v Taliansku medzi populárne ovocné likéry. Jeho história sa píše už viac ako sto rokov. Vyrába sa z kôry citrónov, ktorá sa lúhuje v bezfarebnom alkohole. Dá sa ľahko pripraviť aj doma.





Hugo

bazové osvieženie


Vďaka mäte aromatický, vďaka baze osviežujúci. Miešaný nápoj Hugo, ktorý má pôvod v regióne Trentino-Alto Adige,
sa rýchlo stal populárny aj za hranicami Talianska. Najlepšie chutí s domácim bazovým sirupom.


INGREDIENCIE

10 cl šumivého vína
2 – 3 cl bazového sirupu
5 cl sódovej vody
6 lístkov mäty
koliečko citróna
ľad

ODPORÚČAME POHÁR
21st Lunasol 810 ml 21st Lunasol 810 ml

POSTUP
Do vínového pohára nalejeme bazový sirup, šumivé víno a doplníme ľadom. Ozdobíme koliečkom citróna a lístkami mäty. Dolejeme sódovou vodou a jemne premiešame. Nápoj sa podáva so slamkou.

Tip: Ak máte na výber, siahnite po marockej mäte. Má najviac esenciálnych olejov, a preto obzvlášť silnú arómu. Je oveľa chutnejšia ako iné odrody mäty.

Pre nealko verziu odporúčame použiť nealkoholický sekt/šumivé víno.





Prince of Wales

explózia nečakaných chutí


Patrí medzi svetové klasiky, ktoré sa oplatí vyskúšať. Traduje sa, že tento drink vytvoril Princ z Walesu – Edward VII., anglický kráľ v rokoch 1901–1910. Možno si myslíte, že bude viac chutiť pánom. Vo výsledku však ide o jemný bublinkový nápoj, ktorý vás prekvapí explóziou nečakaných chutí.


INGREDIENCIE

10 cl šumivého vína
2 cl koňaku
1 cl Triple Sec (aromatický pomarančový likér)
1 strek Angostura bitter
kôra z bio pomaranča (ako ozdoba)

ODPORÚČAME POHÁR
21st Lunasol 250 ml 21st Lunasol 250 ml

POSTUP
Do vychladeného pohára na šampanské postupne nadávkujeme koňak, Triple Sec a strek Angostury. Zalejeme vychladeným šumivým vínom. Z umytého pomaranča odkrojíme pás kôry, rýchlym twistom nad pohárom z nej vytlačíme vonné esenciálne oleje. Bohatá citrusová vôňa sa tak dostane na povrch drinku a zvýrazní jeho vôňu. Vložíme do drinku a podávame.

Tip: Existuje množstvo variácií, ako tento drink namiešať. Koňak sa dá zameniť za brandy alebo ražnú whisky. My preferujeme koňak, ktorý krásne ladí so sektom, keďže oba sú vytvorené na báze hrozna.





Mimosa

pikantný budíček


Lenivé nedeľné ráno alebo akékoľvek stretnutie s priateľmi príjemne naštartuje pohár miešaného drinku Mimosa. V Amerike sa tradične podáva hosťom ráno na druhý deň po svadbe. Existujú dve verzie jej vzniku – francúzska, v ktorej ju vytvoril barman v roku 1925 v hoteli Ritz v Paríži alebo americká, v ktorej ju vynašiel režisér Alfred Hitchcock v San Franciscu v 40. rokoch minulého storočia.


INGREDIENCIE

10 cl Prosecca
6 cl čerstvej pomarančovej šťavy

ODPORÚČAME POHÁR
Univers Lunasol 205 ml Univers Lunasol 205 ml

POSTUP
Podáva sa v pohári na šampanské, ktorý by mal byť dôkladne vychladený rovnako ako ingrediencie. Krásnu žltú farbu a pikantnú chuť má vďaka pomarančovej šťave. Názov však nesie podľa anglického pomenovania akácie, dreviny s jasnými žltými kvetmi.

Tip: Extra si dajte záležať na kvalite pomarančového džúsu. Drink chutí najlepšie s čerstvo vytlačenou šťavou z jedného až dvoch pomarančov (môže byť aj s dužinou).

Pre nealko verziu odporúčame použiť nealkoholický sekt/šumivé víno.





Aperol Spritz

oranžový symbol leta


Prečo je vo svete taký obľúbený? Unikátna kombinácia horkej a sladkej chuti bude tá správna odpoveď. Aperol Spritz – oranžový symbol leta a dovolenkovej pohody. Po prvýkrát sa na drinkovej scéne objavil v 50. rokoch 20. storočia, preto je najvyšší čas pripraviť si ho aj doma a vychutnať na terase či v plavkách pri bazéne.


INGREDIENCIE

8 cl Prosecca
6 cl Aperolu *
4 cl sódy
bio pomaranč
kocky ľadu

ODPORÚČAME POHÁR
Green Wave Lunasol 765 ml Green Wave Lunasol 765 ml

POSTUP
Do pohára na červené víno postupne nadávkujeme Aperol a ľad. Zalejeme Proseccom a sódou. Lyžicou jemne premiešame, aby sa prepojili chute, ale zároveň si nápoj zachoval perlivosť. Ozdobíme dvoma plátkami pomaranča. Podávame so slamkou.

* Aperol je bylinkový aperitív, ktorého história sa začala písať v roku 1919. Pochádza zo severovýchodnej oblasti Talianska. Vyrába sa lúhovaním horca, rebarbory a výťažkov z pomarančov s pridaním zmesi bylín. Má nízky obsah alkoholu – iba 11 percent, čo sa hodí do parných letných dní.





Campari Tocco Rosso

zmyselná chuť


Zmyselný názov drinku, vo voľnom preklade z taliančiny „červený dotyk“, rovnako zmyselne aj chutí. Už samotné Campari je symbolom pôžitkárstva a v spojení so sladkým bazovým sirupom a lahodným šumivým Proseccom sľubuje rafinovaný zážitok pre chuťové poháriky. Už len pohľad na elegantný vínový pohár plný jahôd, mäty, ľadu a ružového nápoja láka vychutnať si teplý letný večer v romantickom duchu.


INGREDIENCIE

3 cl Campari *
2 cl bazového sirupu
6 cl Prosecca
hrsť jahôd
lístky mäty
kocky ľadu

ODPORÚČAME POHÁR
Anno Lunasol 450 ml Anno Lunasol 450 ml

POSTUP
Do pohára na víno pridajte Campari, bazový sirup a ľad. Dolejte šumivým vínom a ozdobte čerstvou mätou a jahodami. Červené Campari dodáva nápoju nielen jeho červenú farbu, ale aj sviežu sladkastú vôňu.

*Likér Campari patrí medzi koreňové bittery a jeho tajná receptúra pozostáva cca z 50 rôznych bylín, horkého pomaranča a šťavnatých lesných plodov. Bittery majú svoj pôvod v lekárstve. Spočiatku sa vyrábali na zmiernenie zažívacích problémov a až neskôr sa stali súčasťou nápojovej kultúry.





Bellini

talianska klasika


Čerstvé broskyne zo záhrady rovno do vášho vychladeného Bellini. Dokonalý letný aperitív a pritom celkom jednoduchý na prípravu. Vynájdený bol v slávnom bare Harry’s v Benát­kach. Krásne sa v ňom snúbia zamatové bublinky suchého šumivého vína a osviežujúca chuť broskyňového pyré.


INGREDIENCIE

10 cl Prosecca
5 cl čerstvého broskyňového pyré

ODPORÚČAME POHÁR
Crystal Lunasol 210 ml Crystal Lunasol 210 ml

POSTUP
Do vychladeného pohára na šampanské nalejeme broskyňové pyré, dolejeme sektom (obe ingrediencie lejeme po vnútornej strane nakloneného pohára) a vychutnávame.

Tip: Chuť Bellini je ľahká a jemná a hodí sa k predjedlu alebo chuťovkám. Nezabudnite – sezóna broskýň sa rovná sezóne Bellini.

Pre nealko verziu odporúčame použiť nealkoholický sekt/šumivé víno.





Prosecco Royal

kráľovská párty


Tie najlepšie drinky bývajú tie najjednoduchšie. Medzi také patrí aj stará dobrá klasika Prosecco Royal, ktorá je variáciou na slávny francúzsky Kir Royal (kde sa namiesto Prosecca používa francúzske šampanské). Je pomenovaný po kňazovi Félixovi Kirovi, hrdinovi francúzskeho odboja počas 2. svetovej vojny a starostovi francúzskeho mesta Dijon. Niektoré príbehy tvrdia, že Kir vymyslel drink po tom, čo nacisti skonfiškovali všetky červené vína z oblasti Burgundska. Namiešal nápoj s dostupným bielym vínom, ktorý chutil ako červené. Či už to je pravda alebo nie, stojí za to tento lahodný nápoj ochutnať.


INGREDIENCIE

10 cl Prosecca / šumivého vína
2 cl Crème de Cassis (sladký likér z čiernych ríbezlí) *

Ak chystáte párty pre viac ľudí, odporúčame pripraviť nápoj vo väčšej mierke:
1 fľaša Prosecca / šumivého vína
100 ml Crème de Cassis
drobné lesné ovocie

ODPORÚČAME POHÁR
Flow Lunasol 300 ml Flow Lunasol 300 ml

POSTUP
Jednoduchý a zároveň sofistikovaný. Do vychladeného pohára na šampanské vložíme drobné lesné ovocie – černicu, malinu alebo čierne ríbezle. Zalejeme Crème de Cassis a Proseccom. Skvele sa hodí ako prípitok na slávnostné príležitosti, ale aj záhradnú párty.

* Crème de Cassis sa vyrába z čiernych ríbezlí pestovaných vo francúzskom Dijone. Skvele sa hodí do drinkov, ale aj sladkých dezertov.




Zabávajte sa a pite zodpovedne, prosím. Promovaný produkt je len pre osoby staršie ako 18 rokov. Osoby tu zobrazené nie sú pod vplyvom alkoholu.


Producer: www.solapoint.sk
Directors: Marko Viskupič & Mária Dzianová
Assistant Director: Nikola Nosianová
Bartenders: Róbert Šajtlava & Lucia Ratkovská
Video: Patrik Reguli & Peter Lipták
Photography: Ivana Fiantoková & Tomáš Slovák
Make-up Artist: Katarína Zuzulová
Copywriter: Kristína Brezinová R.
Location: Pálenica Jelšovce


Používame cookies, aby ste mali z nášho webu lepší zážitok. Viac info